En zo was onze zaterdag weer (op een prettige manier) gevuld…

haarlemlogoBent u als ouder van een jeugdlid wel eens op zondag naar een wedstrijd van Haarlem 1, 2, 3 of 4 wezen kijken? Als ouder van meerdere jeugdleden ben je niet zo snel geneigd om na een hele zaterdag met alleen maar korfbal ook nog eens op zondag naar onze senioren te gaan kijken. Maar de laatste tijd wordt onze oudste soms nog wel eens gevraagd om bij Haarlem 3 of 4 in te vallen. En natuurlijk gaan we dan ook bij haar kijken. En dan als je toch moet wachten tot ze gedoucht is ben je als de situatie zich voordoet ook nog wel eens geneigd om wat langer te blijven hangen om naar Haarlem 2 of 1 te kijken.

En het leuke daarvan is niet alleen dat je een groot aantal senioren tegenkomt die op zaterdag bij de jeugd actief zijn, maar dat je ook regelmatig op attractief en spannend korfbal wordt getrakteerd.

Afgelopen weekeinde moesten zowel Haarlem 2 en 1 op zaterdag spelen. En de jeugdcommissie vond dit wel een geschikt moment om alle F E en D-teams uit te nodigen om te komen kijken.

Na de eigen wedstrijd van onze kampioenen zijn we met een aantal kampioenen naar het clubhuis gegaan om samen met andere E- en D-teams spandoeken te maken. En nadat we bij Suus en Job onze buikjes vol hadden gegeten met pannenkoeken waren we net op tijd om de A1 aan te moedigen. Onze kampioenen gingen gewapend met bellen, toeters en ratels de hele sporthal door. Ik geloof niet dat ze veel van de wedstrijd hebben gezien, maar ze hebben volgens mij wel veel lol gemaakt. En wij als ouders hebben ze daarna niet meer gezien.

Des te meer tijd hadden wij om naar de wedstrijden te kijken. Aan de ene kant de A1, gevolgd door Haarlem 2 en Haarlem 1. En achter ons gelijktijdig de wedstrijden van de D2 en de C1. We kwamen ogen en oren tekort en werden getrakteerd op spannende wedstrijden.

De D2 verloor weliswaar met 7-9, maar tot het einde bleef het spannend. De C1 verloor in de laatste paar minuten met 9-10 nadat ze voor hadden gestaan. De A1 verloor kansloos met 10-17, maar liet met enige regelmaat toch zien dat ze kunnen korfballen. En Haarlem 1 liet na om te winnen, ondanks de vele kansen die er maar niet in wilden gaan, en verloor met 14-16. De enige die won was Haarlem 2.

Maar de sfeer leed er niet onder. Dit zouden we vaker moeten doen!