Europees Kampioenschap korfbal: de moeite waard!

Het stond op de bucketlist en we zijn nog geen zaterdagvereniging. Dus kon op 13 oktober een drietal HKC Haarlemmers afreizen naar het Friese Gorredijk voor een dagje EK-korfbal in de LDODK-hal. We hebben drie wedstrijden gezien: Slowakije-Frankrijk (18-17 na golden goal) , Engeland-Polen (17-9) en Nederland-Catalonië (31-13). Het is geen geheim dat het Nederlands achttal al jaren ver boven de internationale tegenstanders staat, hoewel het niveau van de concurrenten langzaam maar zeker groeit. Toch zijn er teams, zoals onze Poolse interlandvrienden, die de HKC Haarlem-selectie aan zou moeten kunnen.

We denken dat onze Poolse vrienden iets minder in vorm waren dan tijdens hun bezoek aan de ’t Hoenstraat vorig jaar. Misschien moeten we ze nog een keer ontmoeten.

Enerzijds probeert het Nederlands team ondanks hun voorsprong op de rest telkens het niveau te verbeteren. Zo willen ze uit 50% van de aanvallen scoren en moet 1/3 van de afstandsschoten door het mandje vallen. Tegen Catalonië won Oranje afgetekend. Maar na een duidelijke voorsprong nam de nationale korfbalelite gas terug, gaven ze de Cataloniërs meer ruimte en werd er veelvuldig gestreefd naar fraaie en haast onmogelijke acties. Genieten!

Voor een toegangskaartje van slechts 11 euro hebben we een mooie dag meegemaakt van de Europese korfbalweek. Maar we gaan straks net zoveel genieten van de Haarlemse korfbalweek.

 

Geschreven door: Ron Konijn