Flashback: De clubavonden van Hans

Op een vrijdagmiddag sprak ik met Hans Vaatstra over de clubavonden van weleer.

Wat is een clubavond eigenlijk?
We hadden die avonden tot een jaar of twaalf geleden. Op een clubavond kwamen mensen vanuit de hele vereniging bij elkaar om het samen gezellig te maken. Meestal was dat de vrijdagavond. Mensen bleven na de training hangen en anderen kwamen speciaal voor de clubavond naar de Kleverlaan. Er zaten dan 30 tot 40 mensen in het clubhuis zodat het altijd gezellig was.

En hoe staat het nu met de clubavonden?
Dat is een stuk minder geworden. Net als bij andere verenigingen is een sprake van een stuk individualisering zodat mensen zich minder betrokken voelen bij de hele vereniging en minder gauw buiten hun team kijken. Ook is sprake van digitalisering van de contacten. Vroeger kon je bij HKC Haarlem op een avond in de week je lotto-formulier in leveren en bleven veel mensen even hangen. Nu is alles digitaal en hoef je niet naar het clubhuis om iets te regelen.

Hoe kijk je naar de toekomst?
Ik denk dat het moeilijk wordt om wekelijks 40 mensen in het clubhuis te hebben op één avond. Ik zie echter een positieve trend. Er is een grotere mix tussen de seniorenteams en dat leidt tot meer gezelligheid en onderlinge betrokkenheid. En zodra de lockdown voorbij is kan onze ambitieuze Activiteitencommissie weer mooie avonden organiseren in ons vernieuwde clubhuis.

Beste Hans, bedankt voor het interview en hopelijk krijgen we straks weer mooie avonden in ons vernieuwde clubhuis!Geschreven door Ron Konijn