Flashback: “De Pinksterkampen van Tessa”

Door de Pinksterkampcommissie wordt hard gewerkt aan de coronaproof versie van PK 2021. In deze flashback staat jullie verslaggever stil bij Pinksterkampen van een tijdje geleden. Wat zij de herinneringen van Tessa Sollevelt-Elferink? Zij had op haar zesde haar eerste kamp als deelnemer en ging daar mee door tot haar achttiende. Daarna heeft ze tien jaar in de leiding gezeten. Hiervan was ze laatste vier jaar hoofdleiding samen met Marc Montauban.

Welke woorden associeer je met ‘Pinsterkamp’?
Voorbereiding, vergaderen, voorpret, thema’s, lachen, spanning, dierengeluidenspel en nachtelijke avonturen.

Wat zijn de ingrediënten voor een geslaagd Pinksterkamp?
Goede voorbereiding, gezellige groep als leiding en heel veel lieve kinderen!

Wat zijn mooie Pinksterkampherinneringen?
(Bij het vertlellen van de herinneringen schoot Tessa telkens in de lach)

Ik zat bij de D-pupillen en op terrein van het kamp stond een grote boom met laaghangende takken. En daar gingen we als kinderen toen ‘trouwen’. Ik weet nog goed dat ik die dag met Marc Rombout ben getrouwd.
Tijdens een nachtelijk spel zaten Reshma en ik in twee bomen te wachten op de komst van Monique met haar groepje kinderen. We hebben toen een visnet over hun heen gegooid. Wat was Monique toen bang. En Reshma is van het lachen toen uit de boom gevallen.
Monique, Marya en ik zaten op wacht om te zorgen dat de junioren niet van de herentent naar de damestent overstaken of omgekeerd. Maar er was één heer die dat probeerde die schoenen met rode lichten er op had. Die hadden we dus zo te pakken!
Er was een jaar waarin we als thema IJstijd hadden. Bij de opening stonden we daar met iglo’s en in skipakken. Het was echter bloedheet die dag. Wat een tegenstelling!

Wat wil je tot slot zeggen?
Ik hoop dat de mooie Pinksterkamptraditie nog lang mag blijven bestaan!

Tessa, bedankt voor het interview en ik sluit me aan bij je slotwens.Geschreven door Ron Konijn