Flashback: Successeizoen 2016/2017 Haarlem 1

Tijdens het successeizoen 2016/2017 promoveerden Haarlem 1 en Haarlem 2 zowel op het veld als in de zaal. In dat jaar was Erwin Bartman de succesvolle trainer-coach. Voor een terugblik op het seizoen van Haarlem 1 sprak ik met de aanvoerder van die tijd Rein Hoogeveen en Han Jaspers.

Welke woorden associeer jij met het seizoen 2016/2017?
Rein: Vriendenteam, mooie comeback van Erwin Bartman als trainer een fijn jaar met Sanne, Jeroen en Helen in het vak.
Han: Kampioen, veel plezier, leuk team, hechte groep, beslissingswedstrijd tegen Conventus.

Wanneer had je door dat het een bijzonder korfbaljaar ging worden?
Rein: Voor Haarlem 1 was het geen bijzonder korfbaljaar. We waren het gewoon aan onze stand verplicht om zowel op het veld als in de zaal kampioen te worden. Wel bijzonder was dat het tweede een beetje onverwacht twee keer kampioen werd.
Han: Voor mij als toenmalige voorzitter van de TC had het seizoen een rommelige start omdat we onverwachts een coach voor Haarlem 2 moesten vinden. Iets wat is opgelost door wisselende coaches. Zelf vond ik dat we halverwege de zaal in een goede flow zaten. Toen besefte ik dat we zowel in de zaal als op het veld konden promoveren.

Wat was de kracht van het team?
Rein: We konden goed tot scoren komen en hadden een redelijk ervaren team.
Han: We waren een hecht team, zagen elkaar ook buiten het korfbal en hadden veel voor elkaar over. Er was een goede werklust: iedereen was er altijd op de training en wilde er voor gaan. Ook waren beide vakken goed in balans.

Wat waren de mooiste momenten?
Rein: Het hele jaar was mooi. Bijzonder was de kampioenwedstrijd in het veld tegen OKV. Ondanks een blessure viel ik de laatste tien minuten in en Jeroen maakte in de laatste twee minuten de winnende treffer. Ook was ik heel blij toen het tweede in de laatste zaalwedstrijd kampioen werd.
Han: Het mooiste moment was de beslissingswedstrijd tegen Conventus die we wonnen. Alles klopte toen. Ik weet nog goed dat ik naar de wedstrijd tussen Ten Donk en Conventus ben gegaan om een videoanalyse te maken van onze mogelijke tegenstanders in de beslissingswedstrijd. Een ander mooi moment(en) waren de kampioenschappen van Haarlem 2. We waren één selectie. Tot slot was er de mooie interland die we uit tegen het Poolse achttal speelden. Wat was het een mooie trip: met de hele selectie naar Polen!

Wat heb je van dit seizoen geleerd?
Rein: Het staat of valt met de goals die je maakt. We maakten veel goals en konden daar op terugvallen. We hebben duidelijk laten zien dat we niet in de derde maar tweede klasse thuishoren.
Han: Je moet niet alleen goede korfballers hebben, maar ook een hecht team om succes te kunnen boeken.

Wat wil je tot slot nog kwijt?
Rein: Ik heb alles al gezegd. 🙂
Han: Het was een bijzonder jaar waarbij iedere speler en ook onze trainer-coach Erwin ook individueel een heel mooi seizoen meemaakten.

Rein en Han, bedankt voor het interview en hopelijk maken we gauw weer zo’n successeizoen mee.Geschreven door: Ron Konijn