Gestreden voor wat ze waard waren… én Rinske!

korfbal vet cool articleNa de verloren wedstrijd tegen KIOS leken de kansen voor onze kanjers op het kampioenschap verkeken. Fiks had tot dan toe één wedstrijd verloren en onze kanjers twee. Maar vlak voor de wedstrijd van onze kanjers tegen Tempo kwam het nieuws naar buiten dat Fiks vandaag nipt van KIOS met 5-6 had verloren. Het bewijst maar weer eens dat in deze poule alles kan gebeuren.

Onze kanjers zouden weer bovenaan kunnen komen, maar dan moest er wel van Tempo gewonnen worden. En vanuit de uitwedstrijd, die onze kanjers hadden verloren met 12-5, wisten we dat Tempo veel druk kan zetten en onze kanjers daar heel veel moeite mee hebben. Dus van tevoren wisten we dat winnen niet zomaar een makkelijke opgaaf zou zijn.

Het eerste aanvalsvak, met Zoë, Rinske, Dylan en Milan had in het eerste kwart zichtbaar moeite om openingen te vinden. Tempo was strak aan het verdedigen waardoor er nagenoeg geen ruimte was voor afstandsschoten, het rondspelen regelmatig stokte, de aangeef slecht gevonden kon worden en de doorloopballen letterlijk de lucht in gingen en niet in het mandje vielen. Aanvallend kon Tempo zelf ook niet zoveel door het goed verdedigen van ons eerste verdedigingsvak waardoor het dus na het eerste kwart nog 0-0 was.

Alles duidde erop dat het weer eens zo’n wedstrijd zou gaan worden waarbij het alle kanten op zou kunnen gaan.

In het tweede kwart waren Carlijn, Lara, Milo en Teun aan de beurt om iets aan de score te doen. Lara opende de score, maar binnen de minuut stond het 1-1 door een dame van Tempo die qua postuur en kunde wat mij betreft gewoon in de B had kunnen spelen.

Carlijn maakte de 2-1 en de 3-1, maar in het andere vak konden ze niet voorkomen dat het bij rust 3-2 stond. Niet echt een geruststellende score om de rust mee in te gaan, maar wel één waar hard voor gevochten was.

Vlak na de rust vergrootte Zoë de voorsprong met een mooie doorloopbal naar 4-2. En toen moesten we weer zes zenuwslopende minuten wachten voordat Zoë weer met een doorloopbal de 5-2 op het scorebord liet aantekenen. En dan zit je weliswaar iets rustiger op de tribune maar zoals gezegd: in deze poule is niks zeker.

In de tussentijd waren Lot, Tieme en Abel er ingekomen voor Carlijn, Milo en de moegestreden Milan.

In het vierde kwart maakte Lara de 6-2 en de 7-2. Tempo deed nog wel de 7-3 aantekenen, maar kon aanvallend verder niet meer zoveel. Met name ook omdat Rinske als een huis stond te verdedigen tegenover die lange dame.

In mijn wedstrijdverslagen ben ik niet zo om specifiek iemand uit het team op de voorgrond te zetten. Je verliest als team en je wint als team. Maar ik denk dat ik vandaag een uitzondering ga maken. Iedereen van onze kanjers heeft vandaag gestreden voor wat ze waard waren. Maar vandaag was Rinske toch echt wel MIJN held van de dag.