H3 zorgt bijna voor stunt & H4 is kampioen!

Haarlem 3 moest vandaag in een weekeinde waarin veel kampioenschappen verdeeld konden worden tegen de koploper in hun poule Aurora 3. Aurora moest vandaag minimaal 1 punt halen om kampioen te worden.

In de eerste helft nam Aurora eerst een voorsprong van 0-2, maar Haarlem gaf zich niet gewonnen en kon telkens goed aanklampen en zelfs even voorstaan. Eerst door een kleine kans van Wytze 1-2, een vrije worp van Sylvia 2-2, een kleine kans van Chloë 3-3, een afstandsschot van Wytze 4-3, waarna het bij rust 4-5 in het voordeel van Aurora stond.

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde beeld: 5-5 na een strafworp van Harold en 6-6 na een afstandsschot van Lloyd.

En toen kenterde de wedstrijd in het voordeel van Haarlem. Chloë maakte door middel van een doorloopbal de 7-6 en Harold vergrootte de afstand met een afstandsschot naar 8-6. Aurora werd zichtbaar zenuwachtig. En in plaats van dat Aurora ging korfballen, gingen ze alleen maar meer met hun mond werken. Met name tegen de scheidsrechter.

Sylvia schoot de 9-7 erin en Harold maakte de 10-8. Vervolgens werd de sfeer iets grimmiger. Vooral toen Lloyd door een in mijn ogen rare actie van Aurora geblesseerd uit moest vallen. Uiteindelijk werd het 10-10.

Haarlem 4 pakte vandaag het kampioenschap na een wedstrijd waarin er geen opgetogen woord gewisseld is tegen de scheidsrechter, waarin er volop plaats was voor een grapje onderling en met de kant, en een vriendschappelijk handje wanneer iemand was gevallen of er een onbedoelde botsing was.

Dat is dan maar weer een voorbeeld van hoe het ook kan. Gefeliciteerd Haarlem 4!