Haarlem 1 en 2 behalen de dubbel dubbel!

haarlemvlagNadat Haarlem 1 vorig weekend al kampioen was geworden, was het dit weekend de beurt aan Haarlem 2 om het kampioenschap veilig te stellen. Er waren twee mogelijke scenario’s om dit weekend al kampioen te worden: Er moest gewonnen worden van Sporting West of concurrent OKV moest verliezen van Crescendo. Omdat je het kampioenschap toch liever viert na een gewonnen wedstrijd en je niet afhankelijk wilt zijn van je directe concurrent was de taak duidelijk: er moest op deze zonnige dag gewonnen worden!

Bij aankomst was het voor sommige even slikken toen werd geconstateerd dat we op een klein veld moesten spelen. Zou dat in het voordeel zijn voor Sporting West omdat zij dit nu gewend zijn? Gelukkig was Peter daar met wat tips en bemoedigende woorden om ons te laten vertrouwen in onze eigen krachten. We begonnen naar mijn idee dus allemaal redelijk ontspannen aan de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het was erg warm en beide ploegen gingen vol voor de winst. Het ging erg gelijk op en een ruststand van 6-6 was dan ook niet heel vreemd.

Gelukkig wist de aanval van Haarlem er na rust twee achterelkaar in te mikken, maar de voorsprong nog verder uitbreiden bleek lastig. Sporting West was er op gebrand de punten van ons af te pakken en bleven dan ook met ons mee scoren. Pas tegen het einde van de wedstrijd wisten we het verschil uit te breiden naar 6 punten wat resulteerde in een uitslag van 12-18. Het tweede kampioenschap in één seizoen voor Haarlem 2 was daarmee een feit. Ons directe concurrent OKV wist dit weekend niet van Crescendo te winnen, waardoor we sowieso als enige bovenaan in de poule zullen eindigen.

Ook Haarlem 1 wist na een moeizame wedstrijd de punten mee naar Haarlem te nemen, waardoor zij de andere in de poule ver achter zich laten. Om beide kampioenschappen van dit veldseizoen en de vier promoties van het seizoen 2016-2017 te vieren, werd het weekend door Haarlem 1 en 2 afgesloten met een barbecue op de Kleverlaan.

Tijdens de zomerborrel die aankomend weekend plaatsvindt, zullen Haarlem 1 en 2 gehuldigd worden. Wij hopen dat jullie daar allemaal bij zijn, zodat wij dit succesvolle seizoen met jullie allemaal kunnen vieren!

 

flyer Zomerborrel 2017