Haarlem 1 pakt de dubbel in Oostzaan

H1 kampioen 2017Met enkelen van Haarlem 1 staan we lekker in het zonnetje naar de wedstrijd van een combinatie van Haarlem 4 en jeugdleden te kijken. Ik sta ondertussen nog te balen dat ik m’n zonnebril vergeten ben. Als we compleet zijn vertrekken we met meer dan genoeg auto’s richting Oostzaan. Eenmaal aangekomen bij OKV in ’t Twiske is Haarlem 2 al aan het warmlopen en druppelen de supporters binnen.

Als het zonnetje zo blijft schijnen ga ik flink verbranden, dus smeer ik me grondig in met zonnebrand. Haarlem 2 en OKV 2 hebben met een gelijk aantal wedstrijden gespeeld een gelijk aantal punten, met winst zouden we dus goede zaken doen. De wedstrijd van Haarlem 2 gaat voorspoedig van start en ze komen vrij gemakkelijk op een voorspong van enkele punten. OKV 2 krijgt echter genoeg kansen, maar weet door slecht afronden en een gebrek aan geluk lange tijd slechts één keer tot scoren te komen. Na de rust heeft Haarlem 2 het moeilijk en lijken de rollen omgedraaid. Terwijl de wedstrijd er steeds minder zonnig uit gaat zien, betrekt het weer meer en meer totdat de lucht aan het einde van de wedstrijd donkergrijs is. OKV wist ondanks enkele wissels het verschil van de eerste helft niet meer goed te maken. Met een eindstand van 11-13 staat Haarlem 2 nu op de eerste plaats met 2 punten voorsprong op OKV 2 en is het kampioenschap binnen handbereik.

Bij Haarlem 1 moet Rein door een blessure op de bank beginnen. Van dat bankzitten komt echter weinig. De wedstrijd is nog niet begonnen of Rein loopt al onrustig heen en weer. Bij deze wedstrijd gaan beide teams veel gelijker op en is de rusttand 5-7 in plaats van de 4-10 bij H2. Na de rust begint het heel hard te regenen en verdwijnt alle support van OKV in de kantine, zelfs de man in de blauwe polo met heel veel praatjes. Terwijl iedereen van de selectie die niet moet spelen in de dugout verscholen zit, staat de support van Haarlem gewoon nog met paraplu langs de lijn. Als het eindsignaal klinkt klaart de lucht op en heeft Haarlem 1 met een score van 8-10 de wedstrijd gewonnen. Dit betekent dat ze met nog 2 wedstrijden te spelen 5 punten losstaan van de nummer 2 en dus kampioen zijn!!!

Kampioen worden is natuurlijk leuk, maar niet ongewoon. Wat wel ongewoon is, is tweemaal kampioen worden en tweemaal promoveren in één seizoen. Haarlem 1 heeft “de dubbel” al binnen weten te slepen, maar Haarlem 2 heeft jullie support hard nodig om óók de dubbel binnen te slepen. Een “dubbel dubbel” kampioenschap, dat zou toch prachtig zijn?

Zondag 21 mei om 13:00 uur speelt Haarlem 2 in Amsterdam tegen Sporting West 2. 
Mis het niet!!!

 

H1 kampioen 2017