Haarlem 2 dringt door tot 1/2e finale HKW 2018

Hoe toepasselijker kan het zijn dan dat de 1/2e finales in de HKW bij de senioren overige klassen geheel door de vier Haarlemse verenigingen Aurora, Haarlem, Rapid en Oosterkwartier worden gespeeld.

In de poulewedstrijden moest Haarlem eerst spelen tegen Oosterkwartier. Haarlem had moeite met het zelf doelpunten maken en in combinatie met teveel fouten leidde dit tot een nederlaag van 12-7.

Na donderdagavond was bekend dat de beslissing bij Haarlem 2 in de poule zou vallen voor de beste nummer 2. In de andere poules was Crescendo nummer 2 met 4 punten en een doelsalddo van 0 en Haarlem 1 met een doelsaldo van +4. Twee keer winnen met een verschil van 5 doelpunten zou betekenen dat Haarlem 2 in de kruisfinale zou staan ten koste van Haarlem 1.

De eerste wedstrijd tegen Vlug en Vaardig werd er volop gewerkt om een goed doelsaldo te halen. Dit is dan ook aardig gelukt: 19-11.

De wedstrijd tegen HBC hoefde dus slechts gewonnen worden met een verschil van minimaal twee doelpunten. Haarlem 2 ging volop in de strijd en creëerde heel veel kansen. Daarnaast had de verdediging had het allemaal onder controle. Uiteindelijk werd er met 13-4 gewonnen.

Dit betekent dat Haarlem 2 in de kruisfinales staat tegen Aurora, vanmiddag om 15 uur in de Kennemerhal. Hoe leuk zal het zijn als Haarlem 2 in de finale zou kunnen komen (om 19 uur)… maar daarvoor zal eerst van Aurora gewonnen moeten worden.

En daarbij kunnen ze alle steun gebruiken. Dus kom ze in grote getallen aanmoedigen!

 

Geschreven door: Kees van den Berg