Haarlem 2 kampioen? – De gun factor

h2 2016 2017Hoe moet het wel niet zijn om jarenlang met bloed zweet en tranen ergens voor te trainen en om dan bij bijvoorbeeld de olympische spelen een gouden plak mee naar huis te nemen? Wetende dat jij de beste van de hele wereld bent. Korfballen in de senioren reserveklasse 3 is natuurlijk niet te vergelijken met een gouden plak bij de olympische spelen, maar hoe bijzonder is het eigenlijk wel niet om alleen al uitzicht te hebben om met je team kampioen te kunnen worden! Dat is niet voor iedereen weggelegd. Per slot van rekening zijn er altijd meer verliezers dan kampioenen.

Ons Haarlem 2 had al een stevige bodem neergelegd voor het kampioenschap en afgelopen zaterdag zouden ze die bodem nog steviger kunnen maken door van Madjoe te winnen.

Haarlem 2 begon wat aarzelend en stond al snel met 0-3 achter. Maar toen begon de inhaalrace met aantrekkelijk korfballen. 1-3 door een strafworp van Milene, 2-3 Tijs, 3-3 Mikki, 4-3 Guido, 5-3 Jordy, 6-3 Mikki, 7-4 Maxime en vlak voor rust werd het nog even spannend 7-6.

Ook de tweede helft begon Haarlem 2 wat aarzelend, maar toen kwamen ze in een goed ritme waarbij ze nagenoeg geen kansen meer weggaven voor de tegenstander en zelf wel tot scoren kwamen. 8-6 Mikki, 9-6 Guido, 10-6 Maxime, 11-6 Mariska, 12-7 Jordy en 13-7 Jordy. Toen leek Madjoe nog even aan te willen zetten, maar dat werd al snel gesmoord door 14-9 Noud, 15-10 Tijs, 16-10 Mikki en Guido maakte de eindstand 17-10.

Wat ik zo leuk vind aan Haarlem 2 is dat het een gemêleerd team is met aan de ene kant ervaren en gelouterde spelers en er daarnaast nog een aantal jonkies rondlopen. Het plezier spat van de koppies af.

En als Haarlem 2 loop je toch altijd een beetje in de schaduw van Haarlem 1. Je behoort tot de selectie en dus moet je altijd aanwezig zijn bij de training en ook bij de wedstrijden van Haarlem 1. Terwijl je eigenlijk vaak maar weinig speelminuten maakt bij Haarlem 1. En gaat misschien voor je gevoel vaak alle aandacht naar Haarlem 1 terwijl je toch ook nog met je eigen team leuk aan het korfballen bent.

Ik gun iedereen om kampioen te worden, maar stiekem – hoewel je niet meer van stiekem kunt spreken wanneer je dit op de website zet – gun ik het Haarlem 2 toch net even iets meer… Dus zet hem op aanstaande zondag!

Haarlem 2 speelt zondag tegen Crescendo 2 om 14:45 uur in De Zijl te Leiden. Aansluitend speelt Haarlem 1 ook nog tegen Crescendo 1 om 16:00 uur. Zeker de moeite waard dus om af te reizen naar Leiden om onze helden naar het kampioenschap te schreeuwen!