Haarlem A1 & A2 beide kampioen!

Ik vind dat ik van mezelf over mezelf mag zeggen dat ik een redelijk denkend mens ben, met een aardig stel hersenen in mijn bovenpan, open voor alles, waarbij ik vaak toch wel een beetje een wetenschappelijke verklaring zoek voor de dingen die gebeuren, en eigenlijk niet zo van het zweverige ben. Maar toch zijn er dingen in het leven die ik ook niet kan verklaren…

Zoals dat de A1 en de A2 op dezelfde dag kampioen worden nadat zij beide een wedstrijd hebben gewonnen met dezelfde uitslag op het scorebord, namelijk 22-12. Is dat toeval? Of is dat toeval!

Soms in het leven vallen de puzzelstukjes miraculeus op de juiste plek. Wat is de kans dat je onder de juiste omstandigheden, op hetzelfde moment, met de juiste kinderen en met de juiste coaches tot zo’n mooie prestatie mag komen?

Vorig jaar hadden we natuurlijk de C1 die naar het Nederlands kampioenschap eerste klasse mocht. En nu worden onze a-junioren beiden kampioen, waarbij de A1 in de tweede klasse! Voor zover ik weet nog nooit – in ieder geval niet in de tijd dat ik meeloop – voorgekomen bij HKC Haarlem.

En ik denk ook niet dat je het succes van de A1 los kan zien van het succes van de A2. En dit doe je niet met alleen maar de tien spelers die in het team zitten. Daarvoor heb je ook goede invallers en twee goede coaches nodig! En dan is het vertrek van één van de coaches aan het einde van het seizoen in mijn ogen wel een beetje dubbel…

De insteek van HKC Haarlem bij de jeugd is al jaren een goede verhouding tussen ‘prestatie en plezier’. En toegegeven, kampioen worden is niet het einddoel, maar toch zeer zeker wel een extra stimulans om tot grotere prestaties te komen en met meer plezier te spelen.

Dit soort dingen komt je als kleine vereniging niet zomaar aanwaaien en dan denk ik dat je dankbaar moet zijn dat dit op je weg komt.

Dank jullie wel dames en heren!

PS: afgelopen weekeinde was het feestje van de A1, komende zaterdag is de huldiging van de A2 bij hun thuiswedstrijd tegen Madjoe om 17:30. Dus komt vooral allemaal kijken zou ik zo zeggen.Geschreven door: Kees van den Berg