Haarlem B1 pakt toernooizege en snuift cultuur in Delft

b1 2016 2017Zaterdag 25 maart, de wekker gaat om 07:00, omdat we om 07:45 op de parkeerplaats mochten staan. Op naar een toernooi in Delft of “Delluf”, hoe Peter het zou zeggen. Het toernooi zou om 09:00 beginnen en we mochten natuurlijk even rijden. Met 3 auto’s gingen we onderweg en de sfeer zat er al goed in. Eerst natuurlijk allemaal een beetje wakker worden, maar later hoe meer de zon ging schijnen hoe gezelliger het werd. Bij DKC zou dit toernooi plaats vinden en we deden hier aan mee omdat het Peet zijn “oude cluppie” is en het helaas gaat ophouden met bestaan.

Zonnetje scheen, lucht was blauw, hoofdjes ingesmeerd dus we konden beginnen. De eerste wedstrijd begint met de normale vakken, alleen dan Jasper op de plek van Wouter en Malou op de bank. Valto B2 was onze prooi en we pakten hem toch vrij makkelijk, ook al hadden we wat opstart probleempjes… 9-1.

Hierna een ronde wachten en we mochten weer, nu tegen Reflex. Malou nu op de plek van Madelief dus die mocht met d’r zusje spelen. Het ging nu allemaal wat langzamer, maar we winnen uiteindelijk met 7-2. Weer een ronde pauze en daarna tegen Ons Eibernest. Suze aan de kant en Malou bij mij in het vak. Deze wedstrijd was al helemaal een drama, maar natuurlijk winnen we weer: 6-3.

Als laatste mochten we nog een keer tegen Valto. Ik stond aan de kant en heb eigenlijk geen idee hoeveel het was geworden… Maar natuurlijk wel gewonnen, en dat betekent KAMPIOENENNN!!!

Nu ben je vast al aan het denken: “De regel is toch: wie de 5e door laat mag gaan schrijven? Alleen is er in geen een wedstrijd meer dan 5 door gelaten!” Helaas, we hadden bedacht om de punten op te tellen, dus eerste wedstrijd 1, 2e wedstrijd 2 is al 3, nog 3 er bij maakt 6. Helaas, ik had weer de 5e te pakken..

 

groetenuitdelft

Na dit toernooi iedereen even douchen, want de lol was nog niet afgelopen; we gingen op pad naar Peter zijn huis, spullen dumpen, blaadje uitdelen en weer op pad. Peet vond het nodig om ons Delft even te laten zien. Dus wij met zijn 12-en en Peter een rondleiding van Peter door Delluf. Ondertussen waren mama (Laura, red.) en Irma te vinden op het terras. Na een ijsje te hebben gegeten en wat leuke dingen te hebben gezien, gingen we weer naar Peter zijn huis en had zijn vrouw Vrony een mega lekker 7 gangen diner gemaakt. Volgens mij mag ik namens het hele team nog een keertje Peter en Vrony bedanken voor deze leuke dag!