Haarlem recreanten knap 3e bij groot toernooi in Amstelveen

recreanten-2014-2015De recreanten van korfbalvereniging HKC Haarlem hebben afgelopen zaterdag een mooie en knappe derde plaats behaald bij het Oranje Nassau toernooi in Amstelveen. Dit druk bezette toernooi met 10 ploegen is een jaarlijks terugkerend evenement waar de Haarlemmers altijd goede resultaten boeken.

De eerste wedstrijd lieten de recreanten al direct zien dat het toernooi recreatief en leuk moet zijn, maar dat de korfbalprestaties ook belangrijk waren. Synergo uit Utrecht kon de Haarlemmers maar 15 minuten bijbenen en moest erkennen dat het korfballend vermogen van de Haarlemmers net iets beter was. De Haarlemmers wonnen met 6-4 deze leuke pot. De tweede wedstrijd tegen MIA uit Amersfoort werd een walk-over voor de recreanten. MIA werd met 5-1 verslagen en als de Haarlemmers zuiniger met de kansen waren omgegaan, waren in deze wedstrijd zeker de dubbele cijfers haalbaar. De laatste wedstrijd in de poule was tegen het altijd lastige Roda uit Westzaan. De Haarlemmers kregen niet echt vat op dit Roda en keken 5 minuten voor tijd tegen een terechte achterstand aan van 2-0. Maar de laatste 5 minuten vochten de recreanten zich uit verloren positie terug en sleepten er nog een gelijkspel uit; 2-2. Objectief gezien was een punt teveel voor de Haarlemmers, maar daar maalde niemand om deze avond.

Omdat Antilopen en Atlantis zes punten hadden en Haarlem maar vijf punten, misten de Haarlemmers net de finale. Maar met een mooie derde plaats in een veld van 10 deelnemende ploegen was dit een mooi en goed resultaat deze avond, die overging in een gezellige derde helft.

recreanten derde plek oranje nassau toernooi