Haarlems Schoolkorfbaltoernooi – 25 mei

Zaterdag 25 mei vindt alweer voor de 45e keer het Haarlemse Schoolkorfbaltoernooi plaats. Dit jaar georganiseerd op het terrein van HKC Haarlem. Jaarlijks doen hier ongeveer 400 kinderen aan mee uit de groepen 3 t/m 8 van nagenoeg alle basisscholen uit Haarlem. Hiermee is het één van de grotere toernooien in Haarlem. En een mooie gelegenheid om korfbal onder de aandacht te brengen bij een groter publiek.

Naar aanleiding van het bericht dat het korfbaltoernooi door HKC Haarlem georganiseerd werd, sprak ik met één van de organisatoren die niet vernoemd wilde worden, maar wie wij allemaal herkennen.

Waar en wanneer kwam jij voor het eerst in aanraking met schoolkorfbal?
Op een dag kwam mijn oudste dochter thuis met de mededeling dat ze graag mee wilde doen met het schoolkorfbaltoernooi. Daarvoor had ik weliswaar wel eens iets van korfbal gezien, maar was korfbal toch altijd wel vrij onzichtbaar voor mij geweest.

Wat vond je er toen van?
Het toernooi zelf was niet veel anders dan andere toernooien, maar met een heel gemoedelijke sfeer. Dit toernooi was een eerste kennismaking met korfbal en daar waar misschien bepaalde mensen soms een beetje lacherig kunnen doen over korfbal, zag ik toen al dat korfbal een leuke en ook een niet te onderschatten sport is. De combinatie tussen een technisch vaardige sport, jongens en meisjes in hetzelfde team en de gemoedelijke sfeer er omheen spraken me aan. Ik begreep best dat mijn dochter na het toernooi en een paar gratis proeflessen samen met een vriendinnetje op korfbal wilde.

Hoe gaat het met de organisatie van het toernooi?
Je verkijkt je erop wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van zo’n toernooi. Vanaf december vorig jaar zijn we al bezig met de voorbereiding. Voor de dag zelf kunnen we nog best veel vrijwilligers gebruiken, die zouden willen helpen met het verwelkomen van onze gasten, het op- en afbouwen van de velden, scheidsrechter zijn bij de wedstrijden, het bemensen van de bar et cetera.

Dus als iemand graag mee wil helpen – het hoeft niet voor de hele dag maar mag ook voor een deel van de dag / een paar uur – dan kan hij of zij zich aanmelden bij jeugdcommissie@hkc-haarlem.nl.

Na afloop is er nog een afsluiting voor de vrijwilligers met wat eten en een drankje.

Wanneer is het toernooi voor jou geslaagd?
Zodra ik lachende gezichten op het veld zie staan. En het zou natuurlijk leuk zijn als we een aantal nieuwe leden kunnen verwelkomen. In dat kader bieden we naast de drie trainingen voorafgaand aan het toernooi ook de mogelijkheid om na het toernooi drie gratis trainingen te volgen. In welke vorm we dat gaan gieten, hele aparte trainingen of meetrainen met de teams, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Ik hoop op mooi weer. Want het succes van zo’n dag is toch grotendeels afhankelijk van droog weer. Tot slot hoop ik zoveel mogelijk HKC’ers op 25 mei te zien op en rond de velden.Geschreven door: Ron Konijn