Heet maar wel heel gezellig in dug-out van Haarlem 2

h2 2016 2017De parkeerplaats van ZKV Zaandam zag er verlaten uit toen we aan kwamen rijden. Wel geteld zeven auto’s in voor mijn gevoel de middle off nowhere na al die bochten en gekronkel om er te komen. Maar vanaf de snelweg zagen we het nu alweer vertrouwd geraakte rood zwart op het veld staan inschieten. Dus we wisten dat we goed zaten. En we werden als enige toeschouwers (van zowel het uitspelende als het thuisspelende team) hartelijk begroet. We mochten zelfs in de dug-out in het zonnetje plaatsnemen.

En weet je wat ik nou zo leuk vind van Haarlem 2? Dat er gewoon zo’n gemoedelijke sfeer hangt. Dat merk je voorafgaande aan de wedstrijd. En tijdens de wedstrijd. Je kan wat mij betreft merken dat er een heleboel gewezen en huidige jeugd-trainer-coaches in het veld staan. Natuurlijk wordt er wel eens iets gezegd als het niet helemaal lekker loopt, maar het zijn vooral opmerkingen in de trant van “dat ging niet helemaal goed en de volgende keer moeten we proberen het zus of zo te doen”, aanwijzingen om elkaar beter te maken.

Ik kan me de dag nog herinneren dat Chloë zei: “Paps en mams, ik wil op korfbal”, en ze haar eerste korfballessen kreeg van Wendy en Svenja. En nu mocht onze “kleine” grote meid voor het eerst als wissel mee bij het team waar haar eerste trainster in speelt. Samen met nog een aantal gewezen of huidige trainers van haarzelf of van haar broertjes.

Haarlem 2 begon goed aan de wedstrijd. Al snel stonden ze met 0-3 voor door korfpunten van Jordi, Mikki en Noud. En gaande weg de eerste helft werd er attractief gekorfbald met snelle combinaties, goed positiespel en leek er geen wolkje aan de lucht. De enige commotie (en grappenmakerij) was over het niet altijd goed bijhouden van de score op het scorebord.

Letterlijk was er “geen wolkje aan de lucht” want in de dug-out, uit de wind, begon het al aardig op de zomer te lijken. Barry hoefde zich niet veel in te spannen, maar had het toch behoorlijk warm als gevolg van een verkeerde inschatting toen hij vanochtend voor zijn kledingkast stond. En op het veld kleurden de gezichten ook al aardig rood.

En iedereen was blij toen ze na 1-4 Jordi, 2-5 Luce, 3-6 Mikki, 4-7 Noud en 5-7 bij rust even de koele kleedkamers konden opzoeken.

Je kon zien dat de koelte iedereen goed had gedaan, want al snel stond het na rust 5-8 door Jordi en 5-9 door Svenja. Alleen toen zakte het iets in bij Haarlem 2. Er kwamen wel kansen maar Haarlem 2 verzaakte om te scoren. Waardoor ZKV er weer een beetje in begon te geloven en terug kwam tot zelfs een achterstand voor Haarlem 2 van 10 tegen 9.

In de tussentijd was Wouter ingebracht voor de geblesseerde Noud. En toen iedereen elkaar weer even bij de les had geroepen begon Haarlem 2 weer te lopen. Chloë mocht de laatste tien minuten nog meedoen. En na 10-10 Wouter, 10-11 Mikki, 11-12 Luce, 11-13 Wouter werd het uiteindelijk 12-14 door Mikki.

Het ijsje na afloop maakte de middag compleet.