Het afscheidsgevoel van… Lieke

Ik zocht contact met Lieke van Zoest en wist niet dat ze zojuist onze A1 heeft verlaten om te gaan spelen bij de A1 van AW.DTV. Dus dan maar een afscheidsinterview. Lieke is op haar zevende begonnen met korfbal bij HKC Haarlem. Ze heeft daar de jeugd doorlopen t/m de junioren. Ze is aanvallend sterker dan verdedigend en haar sterke punten zijn snelheid en haar schot.

Wat is je eerste korfbalherinnering?
Bij de D1 hadden we altijd hele leuke trainingen van Bas en Abel. Daar heb ik mooie herinneringen aan!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Veel plezier, echte hobby, presteren, je best doen, teamverband en familie.

Wat  zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Ik ben als C’tje naar de RTC selectietrainingen geweest en dat was heel bijzonder; nog mooier was dat ik dit jaar bij de RTC training de selectie haalde. Een ander hoogtepunt was het kampioenschap met de A1 dit jaar.

Heb je nog korfbaldromen die je met ons wilt delen?
Mijn droom was altijd om op het hoogste niveau te spelen. Nu ik met AW.DTV hoofdklasse ga spelen heb ik dat doel bereikt. Stiekem droom ik er van om later in de Korfbal League te spelen.

Wat wil je tot slot zeggen?
Ik wil echt iedereen bij HKC Haarlem hartstikke bedanken voor de mooie en gezellige tijd. Ik kom zeker nog langs om te kijken. En wie weet, kom ik ooit nog terug.

Beste Lieke, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn