Het korfbalgevoel van… Abel

Op zoek naar het korfbalgevoel bij HKC Haarlem kwam ik deze keer in gesprek met Abel Vermeulen. Hij is in verband met zijn studie op dit moment niet-spelend lid bij onze vereniging maar is wel actief bij Erasmus in het Rotterdamse studentenkorfbal. Hij beveelt alle studerende HKC Haarlemmers om het studentenkorfbal op te zoeken omdat dit super gezellig en flexibel is. Je kunt bijvoorbeeld trainen op het studentenkorfbal en toch spelen bij je eigen club. Abel is op zijn zesde of zevende lid geworden bij Nieuw Flora en later over gegaan naar HKC Haarlem. Zijn sterke punten zijn dynamiek brengen in het spel, afwisselend de verschillende rollen in het spel pakken en een strakke en pass naar mensen die veraf vrij staan.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik woonde vlak bij het veld van Nieuw Flora aan de Van Oosten den Bruijnstraat. Ik zag telkens vanuit mijn raam de wedstrijden die daar gespeeld werden. Dat korfbal oefende een bepaalde aantrekkingskracht op mij uit. Ik ben toen begonnen bij de welpen, wat nu pupillen heet.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Vrienden en sociale contacten.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
In de jeugd bij Nieuw Flora ben ik bij de C of B in één seizoen met mijn team 3x kampioen geworden: veld, zaal en veld. Dat was een bijzonder mooie jaar!

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Het duurt misschien nog even maar ik kijk er naar uit wanneer het eerste van HKC Haarlem weer eerste klasse speelt. Als ik kijk naar de talenten bij de jeugd moet dat zeker mogelijk zijn.

Beste Abel, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn