Het korfbalgevoel van… Arjan

Op een woensdagavond had ik Arjan Baerveldt aan de telefoon. Hij is de trainer-coach van Haarlem 1. Arjan vindt het leuk om weer bij Haarlem aan de slag te zijn en ook de gezichten en speler weer te zien uit de vorige periode dat hij trainer-coach was bij HKC Haarlem. Hij vind het mooi om met de brede jonge selectie van Haarlem 1,2 en 3 aan de slag te zijn. Dat was hartstikke leuk, tot de corona natuurlijk…

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Ik ben op mijn vijfde begonnen met korfbal bij Tempo. Mijn eerste herinnering is het kampioenschap van de D in de Hoofdklasse.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gemoedelijk, samen en respectvol.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
In eerste instantie zou je denken dat het om de kampioenschappen die je als trainer met je teams behaalt. Maar zelf geniet ik het meest van de periode daarvoor. Ik noem dat  “De weg naar beter”. Dat is het moment dat een team beter begint te draaien, de dingen op hun plaats komen en de score in de wedstrijd boven de 20 uitkomt. Ik heb dit al vaak mogen meemaken maar blijf er van genieten.

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Korfbalteams waarin in de spelers presteren maar ook tevreden zijn, gezellig en leuk en in goede verhoudingen met elkaar omgaan.

Wil je nog iets tot slot kwijt?
Ik vind Haarlem een gezellige vereniging waar iedereen aandacht krijgt en de mensen sociaal met elkaar omgaan. Daar mogen we trots op zijn.

Beste Arjan, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn