Het korfbalgevoel van… Bart

Mijn oud-teamgenoot Bart Beute heeft van zijn 16e tot zijn 46e gekorfbald. Zijn sterkste punt was het spel onder de paal. Door zijn lengte kon hij goed afvangen en het spel verdelen. Bart heeft heel wat vrijwilligerswerk gedaan: de bar, jeugdcommissie, Pinksterkamp, materiaalcommissie en activiteitencommissie. Hij heeft ook de jeugd getraind. Bijzonder was dat hij een hele generatie korfballertjes vanaf de pupillen t/m de junioren begeleid heeft.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik woonde in de Beukenstraat en daar had je de korfbalfamilie Reijns. Joop Reijns had zo vaak gezeurd dat ik moest gaan korfballen zodat ik op mijn zestiende verjaardag er mee begonnen ben.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid en teamspirit.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Twee herinneringen springen er uit:
1. Organiseren van het 85-jarig jubileum samen met Carla mijn vrouw, Jaap Willigers en Erwin Bartman. Een belangrijk onderdeel was een 36 uur durende korfbalmarathon. Een bijzonder geslaagd evenement.

2. Het feit dat we bij de overgang naar het nieuwe, huidige clubhuis helemaal zelf een noodaccommodatie hebben neergezet: we hebben toen heel wat geld bespaard!

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Hoewel het alweer een tijdje geleden is dat ik de vereniging heb bezocht, draag ik mijn kluppie nog steeds een warm hart toe. Ik hoop daarom dat het nog lang goed mag gaan met HKC Haarlem. Tot slot wil ik nog kwijt dat het 100-jarig bestaan perfect georganiseerd was!

Beste Bart, bedankt voor je interview. Ook ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn