Het korfbalgevoel van… Chantal

Tijdens de korfbal lock down sprak ik telefonisch met Chantal Meij. Nu is ze niet-spelend lid, maar ze vormde destijds samen het haar zussen Pascale en Nicole een spraakmakend trio bij HKC Haarlem. Chantal is rond haar achtste gaan korfballen. Na het doorlopen van jeugd is zij bij het bij het eerste terecht gekomen. Chantal heeft tot tot haar 36e gespeeld heeft. Ze is gestopt toen ze zwanger werd van haar eerste kind. Haar korfbalkracht zat in haar sterke positie onder de paal (met dank aan haar lengte), ver gooien en van afstand schieten. Naast spelen heeft ze ook vrijwilligerswerk gedaan, onder meer als jeugdcoach, in de Jeugdcommissie en bij het Pinksterkamp.

Wat is jou eerste korfbalherinnering?
Ik zat bij Peter van der Kroft in de klas en daar ging het over korfbal. Het interesseerde mij niet zo veel, maar toen ik hoorde dat je bij HKC Haarlem mee naar de Efteling kon gaan ben ik gaan korfballen. En de rest is geschiedenis

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Familie, gezelligheid, Pinksterkamp en Kleverlaan.

Wat waren je korfbalhoogtepunten?
Mijn hoogtepunt was toen ik in Haarlem 1 terecht kwam; een heel jong en bijzonder gezellig team!

Beste Chantal, bedankt voor het interview.Geschreven door: Ron Konijn