Het korfbalgevoel van… Helen

Op een donderdagochtend sprak ik met Helen Tamminga. Ze is op haar zesde begonnen met korfbal bij Nieuw Flora en later overgegaan naar HKC Haarlem. Helen is al jaren een vaste kracht van ons eerste. Haar sterke punten als korfballer zijn rebounden (met dank aan haar lengte) en zien waar de kansen liggen en die zo creëren voor haar medespelers. Helen heeft aardig wat vrijwilligerswerk gedaan voor de vereniging: activiteitencommissie, jeugd activiteitencommissie, trainer jeugdteam, redactie en pr-sponsorcommissie.

Wat zijn  je eerste korfbalherinneringen?
Ik heb vage beelden van de Spaarnehal, trainingen in het Coornhert Lyceum, met natte haren op de fiets terug naar huis. Ook heb ik een keer op de verkeerde korf gescoord.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Geel (van de korf), gezelligheid, vriendschappen, winnen en energie.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Een beachkorfbaltoernooi spelen en winnen, met de junioren van Nieuw Flora de korfbalweek winnen. Met de junioren van HKC Haarlem kampioen worden en promoveren naar de eerste klasse. En de kampioenschappen bij de senioren.

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Het lijkt mij leuk als we binnenkort weer een wedstrijd kunnen spelen.

Wat wil je tot slot zeggen?
Ik hoop dat we binnenkort weer met zijn allen in het clubhuis welkom zijn en op zaterdag wedstrijden kunnen kijken en spelen.

Beste Helen, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn