Het korfbalgevoel van… Herman

Ik wist even niet wie te interviewen. Maar toen ik op bezoek was bij Herman dacht ik: “Nu ben jij aan de beurt.” Herman heeft heel wat korfbalclubs meegemaakt. Hij begon bij GKV Gorinchem; ging daarna naar SGV Culemborg. In zijn studietijd korfbalde hij bij Willen Is Kunnen (WIK) Enschede. Vervolgens speelde hij bij Velox Rotterdam. Toen hij naar Haarlem verhuisde kwam hij bij HKC Haarlem terecht. Herman werd door zijn medespelers Speedy genoemd. Hij was snel en had een goede conditie. Hij was vooral sterk ik het middenvak.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik kwam niet uit een korfbalfamilie. Mijn eerste herinnering was een schoolkorfbaltoernooi toen ik 13 jaar was. Na het toernooi kreeg iedereen een brief of je geen lid wilde worden van de vereniging. Ik had het toernooi heel leuk gevonden en zo werd ik lid. Een van de eerste wedstrijden moesten we tegen Kinderdijk. Ik zag daar de beroemde molens voor het eerst en moest er telkens naar kijken. Wie weet hebben we daardoor de wedstrijd verloren.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Teamsport, leuk, sportief, veel beweging en fijne sfeer.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Drie mooie herinneringen springen eruit:
1. Ik heb een aantal jaren met veel plezier in het tweede van WIK gespeeld. We waren een echte vriendengroep
2. In mijn juniorentijd bij GKV hebben we een bijzondere wedstrijd tegen het gevreesde Deetos gespeeld. Eerst stonden we met 0-2 achter; bij de rust was het gelijk: 2-2. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 8-2 gewonnen.
3. Ik heb veel genoten van mijn tijd als speler bij HKC Haarlem. Alleen jammer dat ik door een blessure aan de kruisband niet meer kon korfballen. Ik ben daarna natuurlijk wel als niet-spelend lid bij de vereniging betrokken gebleven.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik zou willen dat korfbal weer een contactvrije sport zou worden. Ook zou ik willen dat het midden-vak weer terug kwam.

Beste Herman, bedankt voor je interviewGeschreven door: Ron Konijn