Het korfbalgevoel van… Ilja Zweers

Dit keer ondervroeg ik Ilja over haar korfbalgevoel. Het werd een kort maar krachtig gesprek. Ilja’s korfbalcarrière begon bij Oosterkwartier waar ze van jongs af aan heeft gespeeld. Rond haar 27e kreeg ze een vervelende blessure waardoor ze stopte met korfbal. Toen ze na twaalf jaar weer wilde gaan spelen is ze terecht gekomen bij de recreanten van HKC Haarlem. Zelf ziet ze haar grootste kracht in een verdedigende rol. En toen dat nog bestond, was ze in het “middenvak”-tijdperk een goede paaldame. Ilja is tevens de trotse korfbalmoeder van Jim (A2).

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mij ouders hebben elkaar ontmoet bij Oosterkwartier en vanaf geboorte werd ik meegenomen naar het korfbalveld. Dus ik heb veel vroege korfbalherinneringen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gemengd (mannen en vrouwen) en gezelligheid

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
De keren dat we met Oosterkwartier 1 kampioen werden.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik zou graag vaker wedstrijden willen spelen, misschien zelfs competitie maar dan moet ik wel aan mijn  conditie gaan werken.

Beste Ilja, bedankt voor je antwoorden en ik hoop dat jij je korfbaldroom gaat realiseren!Geschreven door Ron Konijn