Het korfbalgevoel van… Inge

Ik werd op een dinsdagmiddag door Inge Plomp gebeld om over haar korfbalgevoel te spreken. Inge zit sinds haar zevende bij HKC Haarlem op korfbal en speelt nu in de selectie. Haar sterke punten zijn dat ze het met iedereen goed kan vinden, het team kan binden en goed “coachbaar” is. Ze is ook een tijd lang trainer-coach bij de jeugd geweest. In die rol vindt ze dat een coach het plezier voor de kinderen moet benadrukken en volhouden, ook als het minder gaat in de competitie. En een coach moet verder altijd gerichte en heldere doelen stellen. Inge is er trots op dat ze goede band heeft met de kinderen die ze heeft gecoacht.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik woon vlak bij het veld van HKC Haarlem en zag het korfballen als ik er met mijn moeder langs liep. Ik vroeg toen mijn moeder of ik mee mocht doen. Via de Sportpas heb ik een aantal keer meegedaan en ben toen lid geworden.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Familie, gezelligheid en Pinksterkamp

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Ik heb in de C1 en hele tijd samen gespeeld met mij broer Olav, heel vaak in hetzelfde vak. Daarnaast ben ik met Peter Kooij als trainer-coach in drie jaar tijd vijf keer kampioen geworden.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat we als HKC Haarlem weer hoger gaan spelen. Ook wens ik dat de Haarlemse verenigingen gaan fuseren. Tot slot zou ik graag weer samen met mijn broer willen samenspelen.

Beste Inge, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn