Het korfbalgevoel van… Jeffrey

Ik belde Jeffrey Klarenbeek tussen de bedrijven door. Jeffrey is op 27-jarige leeftijd begonnen met korfballen bij Watervliet (nu is dat HBC) en is later bij HKC Haarlem gaan spelen. Hij heeft een tijdje competitie gespeeld maar de laatste jaren was hij actief bij het recreanten-achttal. Zijn sterke punten als korfballer zijn verdedigen, spelen rondom de paal en in dienst van het team spelen.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik heb nooit aan schoolkorfbal gedaan maar kende het wel van Studio Sport. Tijdens een bedrijfsuitje deden we een spel waarbij je van 3 en 5 meter op een korf moest schieten. Ik gooide er bijna alles in. Toen dacht ik “waarom ga ik niet korfballen?”. Zo gezegd, zo gedaan!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Je speelt afwisselend intensief-niet intensief, club bestaande uit families, slecht imago.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Twee herinneringen blijven mij bij:
1. Ik heb vierde klasse gespeeld met onder meer Ton, Manon en David. In dat jaar was ik niet de sterkste speler maar ik leverde wel een uitstekende bijdrage.
2. Er was ook een zaalseizoen waar we op basis van het doelsaldo tweede werden. Wat was dat spannend!

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Na dit seizoen stop ik met korfballen, maar ik hoop nog wel een afscheidstoernooitje te kunnen spelen!

Beste Jeffrey, bedankt voor je interview en de mooie korfbaljaren. ik hoop dat je korfbaldroom snel uitkomtGeschreven door: Ron Konijn