Het korfbalgevoel van… Jeroen

Jeroen is op zijn zevende begonnen met korfbal bij Nieuw Flora en is later overgegaan naar HKC Haarlem. Op dit moment speelt hij eerste bij HKC Haarlem maar is hij herstellende van een lastige blessure. Zijn sterke punten zijn scoren (goed schot), spelinzicht en redelijke snelheid.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik kwam in aanraking met korfbal toen mijn vader voorzitter van Nieuw Flora was. Ik ben op een gegeven moment een paar keer naar kennismakingstrainingen gegaan: dat was gooien, schieten en vangen. Daarna ben ik lid geworden.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gemengd, sociaal, plezier, prestatie, scoren

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Het meeste heb ik genoten van de beslissingswedstrijden om promotie of degradatie.  Mooie, spannende wedstrijden.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Op korte termijn hoop ik dat ik snel van mijn blessure herstel. Hoewel het lastig zal zijn wil ik mijn record van 11 doelpunten in één wedstrijd verbeteren naar 12. Daarnaast lijkt het me leuk om over een tijdje de aanstormende jeugdige talenten een beetje te begeleiden.

Beste Jeroen, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn