Het korfbalgevoel van… Lonneke

Het begint inmiddels een routine te worden in de lockdown. Na het ontbijt interviewverzoeken mailen en ’s avonds na het achtuurjournaal een HKC Haarlemmer spreken over zijn of haar korfbalgevoel. Dit keer had ik Lonneke Aakster-van Hees aan de lijn. Lonneke is gaan korfballen bij DLKV in Didam toen ze 7 of 8 jaar was. Daarna heeft ze bij NIC Groningen gespeeld. Vervolgens kwam zij op haar 27e bij HKC Haarlem terecht. Ze geeft aan dat zij zich meteen heel welkom voelde bij HKC Haarlem, een gevoel dat nooit is weggegaan. Onze vereniging heeft een goede mix van mensen. De sterke punten van Lonneke als korfballer zijn aangeven, scorend vermogen en op basis van haar lengte moet ze wel een goede rebounder zijn. Belangrijk vrijwilligerswerk van haar is het voorzitterschap van de PR-/Sponsorcommissie geweest. Ze is ook een tijdje trainer/coach bij de jeugd geweest. Hierin was enthousiasme haar sterke punt was.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Verklede korfballers van DLKV deden een clinic op straat en ik mocht meedoen met gooien en schieten. Ik was meteen enthousiast en ben zo op korfbal terecht gekomen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid en gemengde sport.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Het grootste hoogtepunt is het kampioenschap met Haarlem 3 een paar jaar geleden. Als ik het mij goed herinner was dat mijn eerste kampioenschap. Daarnaast geniet ik altijd ontzettend van de zomerborrels.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop van harte dat mijn kinderen later ook gaan korfballen. Ook hoop ik vaker langs de lijn te staan om van de wedstrijden te genieten en bij te kletsen.

Beste Lonneke, bedankt voor je interview en hoop dat je korfbaldroom uitkomtGeschreven door: Ron Konijn