Het korfbalgevoel van… Mariya

Op een dinsdagavond belde ik met Mariya Ramzan. Zij is op haar 9e gaan korfballen en heeft al de teams doorlopen tot en met Haarlem 1. Ze heeft drie keer 9 maanden niet kunnen spelen; twee keer vanwege blessures en één keer vanwege haar zwangerschap. Mariya vindt dat haar sterke punten zijn: kunnen scoren en stabiele aangeef. Ik hoorde op de achtergrond Han roepen dat Mariya een dreigende dame is en dat vermeld ik bij deze natuurlijk ook. Mariya heeft heel wat vrijwilligerswerk voor onze mooie vereniging gedaan: trainer/coach jeugd, bestuur, vrijwilligerscommissie, activiteitencommissie en Pinksterkamp. Hier mag ze trots op zijn.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik had meegedaan aan schoolkorfbal en vond het leuk. Larissa en Chantal gingen toen aan mijn moeder vertellen dat ik lid moest worden. Ik heb toen de eerste trainingen van ome Joop Reijns en ome Leo Reijns gekregen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Heel wat: familie, gezelligheid, gemixt, sporten, plezier, veel plezier maken en PINKSTERKAMP.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Drie dingen springen eruit:
1. Ik heb Han via korfbal leren kennen
2. Alle Pinksterkampen
3. Het behalen van de Overgangsklasse met Haarlem 1

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik vind het zo fijn aan HKC Haarlem dat iedereen op prettige wijze met elkaar omgaat. Ik hoop dat dit ons helpt om uit de corona-crisis te komen. En dat we ook in de toekomst zo door blijven gaan.

Beste Mariya, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn