Het korfbalgevoel van… Mark

Als eerste van het nieuwe seizoen mocht ik Mark Moene interviewen. Mark is op zijn zevende gaan korfballen. Op dit moment speelt hij bij Haarlem 4. Hij doet ook aardig wat vrijwilligerswerk voor onze vereniging: barcommissie, Pinksterkamp, trainer-coach jeugd (nu de A1). Zijn sterkste punt als korfballer is korfballen in dienst van een puntspeler.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Ik ging voor het eerst meetrainen met een vriendje bij de E. Ik had geen noppen onder mij schoenen en zat na de training onder de schaafwonden. Ik vond het toch leuk en ben zo gaan korfballen

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, samen en teamverband.

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Eens stond ik met de A1 5-6 achter tegen Sporting-West. Vlak voor het einde scoorde ik met een sprongbal de 6-6! En natuurlijk het trainingskamp in Polen met de selectie. We speelden daar tegen het Poolse nationale team.

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik wil gewoon lekker en gezellig blijven korfballen.

Beste Mark, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomtGeschreven door: Ron Konijn