Het korfbalgevoel van… Maxime

Op een woensdagavond interviewde ik Maxime Mesker. Zij korfbalt sinds haar tiende bij HKC Haar-lem. Op dit moment speelt zij in Haarlem 1. Als korfballer zijn haar sterke punten de vang pakken (mede dankzij haar lengte) en insnijden voor andere spelers. Dit jaar wil zij haar spel verder ontwikkelen door meer in de spits te spelen. Wat betreft vrijwilligerswerk is zij drie jaar trainer-coach bij de jeugd geweest, zit ze in de activiteitencommissie (nu voorzitter) en is ze leiding bij het Pinksterkamp.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Met de Jeugdsportpas kon je allerlei sporten uitproberen waaronder korfbal. Ik mocht drie keer mee-trainen en kon toen gelijk instromen in een team. Zo ben ik lid geworden. Een dierbare herinnering is de dag dat mijn broertje jarig was en hij kwam kijken naar mijn wedstrijd. Ik kreeg een strafworp mee en die verzilverde ik: mijn allereerste wedstrijddoelpunt!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, fanatiek en winnen

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Een paar jaar geleden zat ik bij de selectie en toen werden Haarlem 1 en 2 kampioen in de zaal en in het veld. Wat een mooie tijd!

Heb je nog een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik wil graag met het eerste team de eerste klasse bereiken.

Beste Maxime, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomtGeschreven door: Ron Konijn