Het korfbalgevoel van… Meike Ploem

Meike was nog niet aan de beurt geweest. Dus sprak ik haar voor de inhaalwedstrijd van ons eerste tegen Oranje-Nassau (29-14 gewonnen, met Meike als een van de vele uitblinkers). Meike is op 8-jarige leeftijd langs de ideale route bij HKC Haarlem gekomen. Ze zat op basisschool De Cirkel, deed schoolkorfbal, volgde daarna met de Jeugdsportpas drie proeflessen en werd toen lid. Meike zit inmiddels 5 jaar bij de selectie. Haar sterke kanten zijn: in de aanval vanuit de tweede kans vrij komen en (ondanks haar lengte) in de verdediging rebounds stelen. Ze is jeugdtrainer geweest, heeft in de Activiteitencommissie gezeten en zit nu in het bestuur. Ook heeft ze Pinksterkampen gedaan als leiding en hierin is ze ook dit jaar weer van de partij.

Wat is jou eerste korfbalherinnering?
Schoolkorfbal

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Plezier, familiegevoel en winnen.

Wat waren je korfbalhoogtepunten?
Ik denk meteen aan gezelligheid. Gezelligheid bij de afgelopen, maar ook toekomstige Pinksterkampen. En aan het gezellige jeugdteam waarin ik speelde. Er was toen nog geen selectie waardoor we een paar jaar met hetzelfde team konden spelen, waardoor je iedereen goed kende.

Heb je nog een korfbaldroom?
Mijn droom was dat we via de fusie als één Haarlemse vereniging het hoogste niveau zouden halen. Nu dat niet kan, zullen we het als HKC Haarlem zelf moeten doen.

Beste Meike, bedankt voor het interview en ook ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.

Een jonge Meike en haar vriendinnen op Pinksterkamp. Herken jij ze alle vier?Geschreven door Ron Konijn