Het korfbalgevoel van… Mylène

Deze keer had ik Mylène van der Meij aan de telefoon. Op dit moment speelt ze in Haarlem 3, maar ze stopt na dit seizoen als spelend lid. Mylène is op haar elfde begonnen bij Nieuw Flora en ging later over naar Haarlem waar ze bij de A terecht kwam. Verdedigend was ze sterker dan aanvallend en ze kon “slim lopen”: ze liep nooit meer dan nodig was. Mylène heeft Pinksterkampen gedaan en is al geruime tijd voorzitter van onze gewaardeerde redactie.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Dat was met schoolkorfbal. Ik stond toen zonder mij tegenstander bij de middellijn met mijn handen omhoog omdat je dan volgens mij niet mocht schieten.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Teamgevoel, gemengd, plezier en sportief.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
De jaren dat Karel mijn coach was waren mijn twee beste korfbaljaren. Hij was degene die het beste uit mij haalde. Bij de A1 werden we kampioen en promoveerden we naar de eerste klasse. Het jaar daarna bij Haarlem 3 speelden we een mooi seizoen.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Door de coronacrisis kan ik niet sportief afscheid nemen van mijn team. Ik hoop toch dat er straks nog een korfballend afscheid mogelijk is. Ook als niet-spelende lid hoop ik nog lange tijd met veel plezier naar HKC Haarlem te gaan.

Beste Mylène, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn