Het korfbalgevoel van… Patricia

Wat doe je als je tijdens de lockdown jezelf verveelt? Je belt je teamgenote voor een interview. Patricia Hagen begon op haar zevende met korfbal bij HKC Haarlem waar ze tot haar zeventiende speelde. Daarna speelde ze tot haar veertigste bij Aurora. Een jaar geleden is ze teruggekeerd bij HKC Haarlem waar ze de recreanten heeft versterkt. Haar sterke punten zijn haar samenspel en ze is goed in de aangeef. Patricia is de trotse korfbaldochter van Sjaak en Emmy en de trotse korfbalmoeder van Ilse (D1).

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik werd al vroeg meegenomen naar het korfbalveld. Mij eerste herinnering is dat ik zat te kijken toen mijn vader en moeder aan het korfballen waren.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, sport, balspel en gemengd.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Drie mooie korfbalherinneringen heb ik:
1. Toen ik bij HKC Haarlem kampioen bij de junioren werd.
2. In het eerste van Aurora spelen.
3. Mijn periode als trainer-coach van diverse jeugdteams.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik wil graag nog een tijd lekker ballen bij de recreanten. Ik hoop dat korfbal als sport blijft bestaan, want we zitten een beetje in de verdrukking.

Beste Patricia, bedankt voor je interview. Ook ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn