Het korfbalgevoel van… Petra

Deze keer had ik Petra Oude Aarninkhof aan de telefoon. Omdat de administratie van HKC Haarlem op alfabetische volgorde is, heeft ze met de a al jarenlang lidnummer 001. Petra’s sterke punt als korfballer was die van teamplayer. Als vrijwilliger van vereniging was ze jaren actief als wedstrijdsecretariaat met onder meer André Houtman, zat ze in de Technische Commissie en heeft ze gewerkt aan de clubkrant. Toen haar partner Dave 19 jaar geleden overleed, is ze gestopt met korfbal omdat ze iets anders wilde gaan doen. Haar grote talent bleek tennis te zijn en ze heeft een aantal jaren met succes op landelijk niveau mixed gespeeld in de clubcompetitie.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik was een jaar of 8/9 en zat op de Noorderschool (nu de Ark) en via het schoolkorfbal met Sonja van Blanken ben ik erin gerold. Ik speelde toen onder meer met Jeroen en Helen van den Berg.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Saamhorigheid, sportiviteit, prestatie en gezelligheid

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Dat zijn er twee.
1. De Pinksterkampen. Ik weet nog goed dat Hans van den Hoek tijdens een dropping beloofde om te trakteren als we bij een shoarmatent terecht kwamen. We waren op een steenworp van de aankomst maar zijn toch een paar kilometers verder afgemarcheerd naar een shoarmatent in Blaricum. En Hans die heeft getrakteerd!
2. Het 100 jarig jubileum. Dat was perfect georganiseerd en het was bijzonder leuk dat ik al de teamgenoten van de toenmalige A1 weer ontmoette.

Beste Petra, bedankt voor je interview en ik wens je sterkte met je gezondheid!Geschreven door: Ron Konijn