Het korfbalgevoel van… Rein

Rein Hoogeveen is op zijn vijfde begonnen met korfbal bij Nieuw Flora. Hij was te jong voor de F’jes maar je had een team daarvoor de FV. Toen Nieuw Flora stopte is hij overgekomen naar HKC Haarlem waar hij al geruime tijd in het eerste speelt en daarvan aanvoerder is. Zijn sterke punten als speler zijn: rebounden, zuiver schot binnen de 4 meter en gedrevenheid. Rein heeft een jaar in de Technisch Commissie gezeten en is trainer/coach bij de jeugd geweest. Zijn sterke punten als coach zijn: enthousiasme, fanatisme en interactie met de spelers waarbij veel gevraagd wordt aan de groep zelf.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Het was bij de F’jes en mijn tegenstander verdedigde mij maar hij stond verkeerd opgesteld. Van de kant werd geroepen Omdraaien! Ik deed dat, ik stond vrij en ik scoorde! Dat doelpunt heb ik altijd onthouden.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Plezier, prestatie en team.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Ik heb twee herinneringen die eruit springen. Met de junioren in de eerste klasse spelen. En in het veld heb ik een keer vanaf de middellijn gescoord.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Ik denk dat mijn fanatisme op te merken is in het veld.

Beste Rein, bedankt voor je interview.Geschreven door: Ron Konijn