Het korfbalgevoel van… Ron Konijn

Dit keer ondervraagde ik mijzelf over mijn korfbalgevoel. Ik heb vanaf mijn twaalfde op korfbal gezeten. Eerst bij Keep Fit ’70 in Roosendaal. Toen ik in 1990 naar Haarlem verhuisde ben ik lid geworden van HKC Haarlem. Als speler ben ik nooit bijzonder getalenteerd geweest, daarom stelde ik mijn spel altijd ten dienste van mijn vakgenoten. Op dit moment train en speel ik bij de recreanten.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Dat moet in 1978 geweest zijn, na het schoolkorfbaltoernooi. Mijn broer was op korfbal gegaan en mij moeder zei: “Ga jij ook maar op korfbal, dat is goed voor jouw”. De rest is korfbalgeschiedenis

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid en familiegevoel.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
In het seizoen ‘83/’84 was is aanvoerder van het juniorenteam van Keep Fit ‘70 en we werden kampioen in de zaal, Dat jaar speelde ik de sterren van de hemel, een niveau dat ik later nooit meer heb gehaald. Bij HKC Haarlem was er een bescheiden aantal kampioenschappen in de lagere teams waar ik trots op ben. Tot slot geniet ik altijd van de familiedagen aan het einde van het seizoen.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
We hebben nu de B1 en A1 die schitteren maar ik hoop dat Haarlem 1 op termijn weer die eersteklasser wordt waar we trots op kunnen zijn.Geschreven door Ron Konijn