Het korfbalgevoel van… Roos

Even voor de KombiFit training sprak ik Rosanne van de Meer. Zij is al wat jaartjes onze gewaardeerde  KombiFit trainer maar kent ook een mooi korfbalverleden. Roos begon op haar negende met korfbal bij kv Futura in Den Haag. Ze had hiervoor ballet en tennis gedaan maar dat vond ze niet meer leuk. Haar moeder had vroeger bij Ready gekorfbald en zei: “Ga maar korfballen!”. Zo gezegd, zo gedaan. Bij Futura heeft ze de jeugd doorlopen en daarna kwam ze in de selectie en het eerste terecht en heeft ze overgangsklasse gespeeld. Haar sterke punten als korfballer hingen af van het team waarin ze speelde. Ze was beter in de aanval dan de verdediging en in de vroegere jaren waren doorloopballen haar sterke punt; later werd dat het schot.

Toen ze in 2007 tegen HKC Haarlem speelde dacht ze: “Naar deze club ga ik toe als ik naar Haarlem verhuis.” Ze is inderdaad naar Haarlem verhuisd en na twee jaar niet gekorfbald te hebben ging ze in 2010  bij HKC Haarlem in de selectie spelen. In 2011 moest ze door een chronische aandoening het korfballen opgeven. Ze heeft daarna nog twee seizoenen de C2 getraind. Naast KombiFit trainen zit Roos in de redactie en helpt ze regelmatig mee met de Kangoeroetraining. Roos is de trotste korfbalmoeder van Riva (kangoeroe).

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Op mijn negende ging ik voor het eerst met de F’jes mee korfballen. Wat was het makkelijk om met mijn grotere lengte en snelheid het spel te domineren. Toen ik kort daarna bij de E’tjes terecht kwam viel het eerst tegen om al die oefeningen te doen. Het duurde even voordat ik het korfbalspel echt begreep. Ook later stond ik nog wel eens te dromen in het veld. Haha, een minder oude herinnering uit mijn korfbal carrière is dat ik tijdens de beslissingswedstrijd tussen HKC-Haarlem en Futura (ik speelde toen al bij HKC-Haarlem) tijdens een cruciaal moment bij het uitgooien, de bal zo in de handen van mijn Futura tegenstander gooide. En die scoorden natuurlijk. Ik maakte het gelukkig wel weer goed met een tegengoal, maar om zulke dingen moet ik dan wel lachen. Voor mij is het korfbal altijd een spelletje gebleven.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Plezier, gemengd, samenspel van het team, discipline om 3x in de week te korfballen en je nooit af te melden.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Het jaar dat we bij Futura twee kampioenschappen veld en zaal hadden (eerste klasse). Dit was mijn laatste jaar daar. Ik ben op mijn hoogtepunt weggegaan.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik vind het leuk om bij een vereniging te horen waar je gezellig naar toe kunt gaan. Ik hoop nog lang actief te blijven bij HKC Haarlem. En ik hoop dat Riva later gaat korfballen.

Beste Roos, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn