Het korfbalgevoel van… Steven

Op een maandagavond sprak ik met ons kersverse bestuurslid Steven Dijkstra. Op zijn zevende is Steven begonnen met korfbal bij KV De Waterpoort in Friesland. In zijn studietijd kwam hij terecht bij ROG in Groningen. In 2000 kwam hij voor zijn werk wonen in Haarlem en is hij bij HKC Haarlem terecht gekomen. Steven heeft jarenlang in ons eerste gespeeld en daarmee hele mooie resultaten behaald. Op dit moment is hij trainingslid. Zijn sterke punten als korfballer zijn: rebound, enthousiasme en teamspeler. Steven is getrouwd met Leyandra (ook trainingslid) en is de trotse korfbalvader van Yfke (F’jes). Steven heeft veel gedaan voor onze vereniging. Hij was een tijd geleden ook al eens bestuurslid. Daarnaast PR commissie, de Technische Commissie en de Fusie-onderzoekscommissies.

Waarom ben je toegetreden tot het bestuur?
Ik wil graag mijn verantwoording nemen en bijdragen aan de ambities van HKC Haarlem 2025 and beyond. In het bestuur ga ik over Technische Zaken en sta ik voor de “de cirkel” Ambitieus Technisch Beleid.

Wat zijn je eerste korfbalherinneringen?
Op je schoenen met noppen over klinkers stappen op weg naar een oud modderig grasveld waar je dan ging korfballen.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Plezier, kameraadschap, inspanning binnen de lijnen en ontspanning buiten de lijnen

Wat zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
Dat zijn er meerdere. Ik heb via de korfbal mijn vrouw Leyandra ontmoet. Ik vond het ook heel mooi toen mijn dochter Yfke haar eerste wedstrijd speelde met haar korfbalrokje en HKC Haarlem shirt. Ik heb mooie herinneringen aan de spannende wedstrijden. Maar het was ook gewoon leuk om samen heen en terug naar wedstrijden te gaan. Daarnaast waren er de gezellige activiteiten op de club en de stapavondjes met het team.

Heb je nog korfbaldromen die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat we HKC Haarlem 2025 and beyond realiseren. Dat we dan een bloeiende vereniging zijn die nog vele jaren mee kan gaan.

Beste Steven, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn