Het korfbalgevoel van… Sven

Hans Vaatstra gaf mij de opdracht ook junioren te interviewen. Dus toen ik naar Haarlem 1 zat te kijken sprak ik de eerste junior die ik tegenkwam aan. Sven Teunen wilde meteen meewerken. Hij bleek echter geen HKC Haarlemmer te zijn, maar de vriend van Inge Plomp. Dus toch maar een kort en krachtig interview gedaan. Sven speelt nu bij de A1 van Koog Zaandijk en kwam daarvoor uit voor AWDTV Amsterdam en Fiducia. Zijn sterke punten als korfballer zijn rebounden en spelverdelen.

Wat is jou eerste korfbalherinnering?
Mijn korfbalgeschiedenis begon bij Fiducia uit Vleuten. Mijn beide ouders korfbalden daar.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Gemengd sporten en twee vakken.

Wat waren je korfbalhoogtepunten?
Mijn hoogtepunt was in de jeugd, met het Nederlandse Kampioen Hoofdklasse met Fiducia

Heb je nog een korfbaldroom?
De finale spelen in Ahoy.

Dat zijn heldere ambities, Sven. Ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn