Het korfbalgevoel van… Sylvia

Sylvia van Blanken-Eggink, die mocht ik op een maandagavond bellen. Sylvia zit vanaf haar achtste op korfbal bij HKC Haarlem. Haar sterke punten als korfballer zijn het aangeven en het nemen van vrije ballen. Sylvia kun je een supervrijwilliger noemen. Op dit moment zit ze in de Technische Commissie. Hiervoor heeft ze de volgende taken gedaan: redactie, trainer/coach bij de jeugd, jeugdcommissie, jeugd technische commissie, wervingscommissie, kangoeroes. Sylvia is getrouwd met Ton van Blanken die we al geïnterviewd hebben en is de trotste korfbalmoeder van Jop (C1) en Suus (D1).

Wat is je eerste korfbalherinnering?
Dat was het schoolkorfbaltoernooi. Ik zat toen op de Noorderschool. Ik vond het leuk en ben zo lid geworden.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Gezelligheid, teamgevoel en saamhorigheid.

Wat is zijn je mooiste korfbalherinneringen tot nu toe?
De mooiste herinnering was toen we met de junioren promoveerden naar de eerste klasse en ons daar konden handhaven. Een ander bijzonder moment was dat het ons lukte om flink wat jeugdleden te werven. We haalden een doel om als vereniging in iedere categorie jeugd drie teams te krijgen zodat we een solide basis hadden.

Heb je nog korfbaldromen die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat we een gezonde vereniging blijven met in elke categorie drie teams.

Wat wil je tot slot nog kwijt?
Ik wil nog zeggen hoe trots ik ben op de vereniging. Het is heerlijk om te zien hoeveel ontzettend veel plezier ik altijd heb mogen beleven met allerlei groepen mensen op de vereniging. Daar ben ik trots op en dankbaar voor. Natuurlijk geniet ik ook van het familiegevoel. Gelukkig dat ik Ton hier heb leren kennen: al bijna 16 jaar gelukkig getrouwd. Super dat ik met Mats in een team heb kunnen spelen (en weer gá spelen). Fijn om te zien dat Jop en Suus net zo genieten van het verenigingsleven als dat ik vroeger deed. En ik was (zie groepsfoto) hartstikke trots toen mijn vader sponsor was van de shirts en trainingspakken.

Beste Sylvia, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldromen uitkomen.Geschreven door: Ron Konijn