Het korfbalgevoel van… Tessa

Op zoek naar het korfbalgevoel belde ik met Tessa Sonnevelt-Elferink. Ze is nu niet-spelend lid en woont uit de buurt, maar was vroeger dag en nacht op onze vereniging te vinden. Ze heeft van haar 6e tot haar 34e gekorfbald en moest toen stoppen door een hardnekkige achillespeesblessure. Haar sterke punt als korfballer was haar ondersteunende rol. Tessa is ook trainer/coach geweest bij diverse jeugdteams en heeft ook Haarlem 2 gecoacht met Erwin Bartman als trainer van Haarlem 1. Haar sterke punt als coach was dat ze de spelers leerde om het beste uit zich zelf te halen. Tessa was een supervrijwilliger voor HKC Haarlem. Ze was onder meer lid van de Jeugdtechnische Commissie, voorzitter van de Pinksterkampcommissie, trainer KombiFit en organisator van het 100 jaar Jubileum-kamp voor senioren.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik herinner mij dat ik als klein kind ieder weekend mee ging naar het korfbalveld. Ik wilde al snel spelen maar er was aanvankelijk geen team voor zesjarigen. Maar ze hebben toen toch een jeugdteam opgericht en ik kon korfballen!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Teamsport, samen douchen, kampioenschap, familie en samenhorigheid

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Ik heb drie supermooie herinneringen:
1. De periode dat ik samen met mijn vader (Hans van den Hoek) en mijn broer Mick in het eerste gespeeld heb
2. De promotie naar de Overgangsklasse met Haarlem 1
3. De Pinksterkampen

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat mijn pasgeboren dochter Jet de korfbaltalenten van haar opa heeft geërfd en later in Dalto 1 korfbalt.

Beste Tessa, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomtGeschreven door: Ron Konijn