Het korfbalgevoel van… Tijs

Tijs Rothweiler zit zijn achtste op korfbal bij HKC Haarlem. Hij speelt nu alweer een tijdje in Haarlem 1. Zijn sterke punt als korfballer is dat hij allround is en zich kan aanpassen aan wat het team nodig heeft. Zo speelde hij dit jaar duidelijk een ander spelletje dan vorig jaar. Tijs is ook trainer/coach bij de jeugd en heeft dit jaar de A1 samen met Teus naar het kampioenschap in de zaal gebracht. Zijn sterke punt als coach is dat hij de sterke punten in de ander kan herkennen. Daarnaast kan hij tijdens de training goed een oefening neer zetten die iedereen leuk vindt.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Ik was door Meike Ploem gevraagd om mee te gaan kijken in de zaalcompetitie. Ik vond dat hartstikke leuk. Een half jaar later tijdens de veldcompetitie ben ik toen gaan korfballen en lid geworden.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Vrienden, familie en presteren.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Dat zijn er twee geworden. Mijn eerste twee jaren als senior waren bijzonder omdat ik toen ontzettende veel geleerd heb en een mooie groei heb doorgemaakt. Ook bijzonder mooi was het seizoen waarin Haarlem 1 en 2 allebei twee maal promoveerden (veld en zaal).

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik zou graag met Haarlem 1 in de bovenkant van de tweede klasse gaan spelen en vanuit daar verder groeien. Ik hoop dat we bij de jeugd in elke categorie 3 teams krijgen zodat we overall gemakkelijker een groei kunnen doorgaan.

Beste Tijs, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt.Geschreven door: Ron Konijn