Het korfbalgevoel van… Tim

Tim Eenkhoorn is rond zijn zevende bij HKC Haarlem begonnen. Hij heeft alle teams doorlopen en zeven jaar in de selectie gespeeld. Rebounden was zijn sterkste korfbalpunt. Naast korfbal heeft hij ook een tijdje in het bestuur gezeten. Ook is bij trainer/coach geweest bij de categorieën D t/m A van de jeugd. Het was zijn kwaliteit om het collectief naar boven te halen: we doen het met zijn allen.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mijn broer was bezig met schoolkorfbal. Ik lachte hem uit omdat hij op de verkeerde korf schoot. Ik werd toen aangesproken door Liesbeth Holberg met de vraag of ik kwam korfballen. Dat heb ik gedaan en de rest is korfbalgeschiedenis.

Welke woorden associeer je met korfbal?
Teamspirit, gezelligheid, Pinksterkamp (altijd supergezellig!) en Kleverlaan

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Op dit eerste plaats is dat het jaar dat we Overgangsklasse speelden: altijd mooie drukbezochte wedstrijden. Op de tweede plaats zijn dat al de kampioenschappen en promoties.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik hoop dat iedereen zo snel mogelijk weer normaal kan korfballen, Daarnaast kijk ik uit naar om samen met anderen oud-leden van de selectie een wedstrijd tegen de huidige selectie te spelen.

Beste Tim, bedankt voor je interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomtGeschreven door: Ron Konijn