Het korfbalgevoel van… Tim

Nadat hij de D1 had getraind, kon ik Tim van Ingen interviewen in de kantine van het Kennemer Sportcenter. Tim is op zijn zevende begonnen bij Aurora. Een paar jaar geleden is hij naar HKC Haarlem overgekomen omdat de junioren daar betere kansen boden om op een goed niveau te korfballen. Op dit moment speelt Tim in Haarlem 3. Zijn sterke punten als speler zijn tactisch inzicht: hij weet hoe het spelletje werkt. Ook is hij teamspeler die zich waar nodig wegcijfert. Als trainer is hij goed in staat om de gekozen lijn vast te houden, heeft hij voordeel bij zijn tactische inzicht en kan hij het spel van het team objectief bekijken.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mijn eerste herinneringen waren dat ik trainde in een grote groep. Ik wist niet precies wat de bedoeling en de regels waren maar het was wel heel leuk.

Welke woorden associeer jij met korfbal?
Teamsport, gemengd en plezier.

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Het zijn er twee geworden:

  1. Vorig jaar kampioenschap in de zaal met junioren.
  2. Vorig jaren met de junioren – een finale tegen EKVA – hebben we de Haarlemse Korfbalweek gewonnen.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Ik vind het coachen heel leuk. Ik volg ook de cursussen (van het KNKV, red.). Uiteindelijk wil ik coachen op Hoofdklasse-niveau.

Beste Tim, bedankt voor het interview en ik hoop dat je korfbaldroom uitkomt!

Tim in actie als junior tijdens het beachkorfbal in NoordwijkGeschreven door: Ron Konijn