Het korfbalgevoel van… Wouter

Op zoek naar het korfbalgevoel binnen onze mooie vereniging kwam ik deze keer bij Wouter terecht. Hij heeft vóór HKC Haarlem gekorfbald bij Pernix (Leiden), Noviomagnum (Nijmegen), Hebbes (studentenkorfbal) en  Synergo (Utrecht). Bij HKC Haarlem zit hij nu ruim 4 jaar in de selectie en speelt hij voor Haarlem 2. Zijn kracht als speler is zijn allround inzetbaarheid en fanatisme. Als korfbalscheidsrechter onderscheidt hij zich door veel te lopen waardoor hij goed “op het spel zit”.

Wat is jouw eerste korfbalherinnering?
Mijn eerste pupillenwedstrijd bij de F1. Ik begreep de regels niet goed en pakte van een meisje de bal af en rende er mee het andere vak in. Ik weet ook nog dat we ondanks deze actie de wedstrijd wel gewonnen hebben!

Welke woorden associeer je met korfbal?
Dames (gemengd), plezier, spanning en gezellig

Wat is je mooiste korfbalherinnering tot nu toe?
Mijn allermooiste herinnering is dat ik mijn vriendin Regina 8 jaar geleden ontmoette bij Hebbes. Ik dacht toen ik haar tegen kwam: “Hebbes die is voor mij”, en de rest is geschiedenis.  Daarnaast springen er twee andere herinneringen eruit:

  • Twee kampioenschappen achter elkaar met Haarlem 2.
  • Bij Synergo hebben we een degradatiewedstrijd gewonnen en met 10 doelpunten was ik de ster van het veld. Dat was mijn allerbeste wedstrijd ooit.

Heb je een korfbaldroom die je met ons wilt delen?
Regina en ik verwachten in mei volgend jaar een kindje. Ik droom er van om hem of haar over een paar jaar te zien korfballen.

Beste Wouter, bedankt voor het delen van jouw korfbalgevoel en ik hoop dat je droom uitkomt!Geschreven door Ron Konijn