Het regent cadeautjes bij Haarlem D1 – Fluks D1

korfbal vet cool articleSinterklaas is weer in het land en de D1 van Fluks vond het wel leuk om onze D1 allemaal kadootjes te geven

In het eerste kwart gooiden onze pietjes al negen pakketjes door de schoorsteen van Fluks, terwijl Fluks niet verder kwam dan 2. En eigenlijk op dat moment was de stoomboot van Fluks al zo goed als gezonken. Onze pietjes gaven geen kadootjes meer weg, in tegenstelling tot Fluks. Bij het eindfluitje was de boot van Fluks gezonken op de bodem van het Spaarne onder het gewicht van 29 pakketjes en dreef onze stoomboot nog rustig met maar twee pakketjes.

Ik maak er een grapje van, maar eigenlijk was dit een wedstrijd waarbij je langs de lijn eigenlijk zat te hopen dat de tegenpartij een doelpunt zou scoren. 29-2 is toch wel echt een monsterscore. Maar het was ook zeer zeker de verdienste van onze D1 die gewoon prima speelde en de vele fouten van Fluks afdwong. De coaches kunnen tevreden zijn. De doorloopballen en schoten waren ongeveer gelijk in aantal (zie het vorige wedstrijdverslag). En ieder punt werd gevierd alsof het een op zichzelf staande overwinning was (met en zonder een knuffel van de coach).

Milan moest helaas met een blessure langs de kant blijven zitten, maar we hadden een goede reserve in de persoon van Rick. Jammer dat Rick de invalbeurt niet kon verzilveren met een doelpunt, hoewel hij er een aantal keer heel dichtbij zat.

Leuk om te zien dat kinderen die normaliter niet zo heel erg vaak scoren vandaag wel de kans kregen en grepen. Dat betekent dat iedereen in dit team in staat is om te scoren. En dat is weer een geruststellende en vertrouwenwekkende gedachte voor de wedstrijden die nog komen gaan. Wedstrijden die niet zo makkelijk zullen zijn als vandaag.