HKC Haarlem A1 wint de juniorenfinale HKW

Iedereen kent wel het verhaal van Romeo en Julia. Een jongen en een meisje uit twee rivaliserende families die verliefd op elkaar worden. En ik vind het mooi om te zien dat daar waar normaliter mensen heel erg hangen aan hun “kluppie” en streekderby’s altijd een speciaal gevoel naar boven lijken te brengen, dat door evenementen zoals de Haarlemse Korfbalweek toch verbroedering tussen de vier Haarlemse Korfbalverenigingen kan opbloeien. En dat alles om de mooie sport die korfbal is te promoten.

Dat gezegd hebbende moest ik vanavond toch nog wel even terug denken aan dat ik vorig jaar ook bij de finale van de junioren zat naast dezelfde mensen van vanavond, maar dat we vorig jaar de “grootste concurrenten” waren en wat schertst mijn verbazing; vanavond stonden – geloof het of niet – deze mensen Haarlem aan te moedigen. En dat alles door de enige persoon in de sporthal (en dan doel ik niet op mezelf) die begrijpt waar het verhaal van Romeo en Julia volgens mij echt om draait…. en dat is Korfbal natuurlijk 😉

De finale bij de junioren in de HKW van dit jaar begon klokslag kwart over vijf en was tussen DKV en Haarlem. Vervolgens moesten de toeschouwers negen spannende minuten wachten voordat het eerste korfpunt viel. Jelle scoorde de 1-0 door een strafworp. Maar gelukkig hoefden de toeschouwers daarna niet meer zo lang te wachten. Toen eenmaal het eerste schaap over de dam was volgden er meerdere: 2-1 schot Madelief, 3-1 schot van onder de paal Chloë, 4-1 schot Suze, 5-1 strafworp Jelle. Het leek goed te gaan met Haarlem.

Vervolgens kwam er een periode waarin Haarlem de dames van DKV teveel ruimte gaf voor afstandsschoten, die DKV benutte door er drie in te gooien en de 5-4 was een feit. Maar gelukkig herpakte Haarlem zich met 6-4 schot van onder de paal door Joanne, 7-4 schot van onder de paal door Mark en 8-5 doorloopbal van Joanne. Bij rust stond het weliswaar slechts 8-6. Daar waar het scorebord er veel meer had kunnen tellen met al die gemiste kansen aan de kant van Haarlem, maar ook bij DKV.

Na de rust stelde Haarlem orde op zaken door goed van start te gaan. 9-6 mooie omdraai beweging van Mark, 10-6 schot van onder paal door Mark, 11-7 schot Suze, 12-7 schot Mark, 13-8 schot van onder de paal door Tim, 14-8 schot van onder de paal door Joanne, 15-9 van onder de paal door Mark, 16-9 schot van Jelle, 17-11 schot Brendan, 18-12 strafworp Jelle en 19-12 schot Luce.

En eindelijk – voor het laatst sinds 2010 – en na de verloren juniorenfinale van vorig jaar kon Haarlem weer eens de beker mee naar huis nemen.

Voor de gokverslaafden onder ons die ook volgend jaar weer een gokje willen wagen op wie dan de HKW gaat winnen, heb ik als advies dat ze  goed moeten kijken naar waar Tim zijn geld op zet. Het lijkt dat hij daar goed oog op heeft ;-).

Gefeliciteerd A1! Niet alleen met de beker, maar ook met dat jullie in mijn ogen aan het groeien zijn.