HKC Haarlem Koningsspelen Kangoeroes & F-jes

Op veel scholen waren de Koningsspelen op 23 april. In het leven geroepen door koning Willem-Alexander om kinderen meer te laten bewegen. Dit bracht mij op een idee.

Op zaterdag 24 april waren de HKC Haarlem Koningsspelen voor alle Kangoeroes en F-jes tussen de 2,5 en 8 jaar oud. Er was geflyerd in de buurt en alle kinderen mochten een vriendje, vriendinnetje, broertje, zusje, neefje of nichtje meenemen. Vooraf moesten de kinderen zich opgeven en al snel liep de teller op. Op donderdagavond stond de teller al op 25 kinderen en op zaterdagochtend stonden er ruim 40 enthousiaste kinderen op het veld om allerlei spelletjes te spelen.

Natuurlijk werd er op de korf geschoten om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Hoeveel punten kun je verdienen bij de Olympische ringen? Er werd een koninklijke memory gespeeld, een skippyballenrace gehouden, gesprongen als een kangoeroe en een dienbladenrace op allerlei verschillende manier. Hinkelend, springend (dit was alleen niet zo’n succes want alle bekertjes vlogen van het dienblad af) en nog meer creatieve ideeën kwamen voorbij om de bekertjes naar de overkant te brengen.

Na afloop was er voor iedereen een beker limonade en een kleurplaat! Iedereen ging moe, maar voldaan, weer naar huis! Op de vraag van een vader bij het naar bed brengen van zijn dochter: “Wat vond je het leukste dat je vandaag hebt gedaan?” was het antwoord: “Korfbal was vandaag het allerleukste!”

Vond jij het ook zo’n leuke ochtend en wil je nog een keer mee komen doen? Dat kan!
Op zaterdag 15 mei staat de volgende Kangoeroetraining op het programma. De training is van 11.00-11.45 uur voor alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Ben je wat ouder en wil je echt leren korfballen? De F-jes (5 t/m 8 jaar) trainen iedere donderdag (ook in de vakantie) tussen 18.15 en 19.15 uur. Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar: jeugd@hkc-haarlem.nlGeschreven door: Mariska de Visser