HKC Haarlem neemt afscheid van Mathijs als trainer van het 1e

Na drie jaar lief en leed te hebben gedeeld, nemen we afscheid van Mathijs als trainer van Haarlem 1. Het bestuur, de TC en Mathijs vinden het tijd voor een nieuwe stap, voor de selectie en voor Mathijs zelf.

Mathijs is in 2017 bij Haarlem als trainer begonnen. Nadat hij eerst een jaar het 2e team heeft getraind, is hij het 1e team gaan trainen. Eerst in de combinatie met Cock op het 2e team en dit jaar met Han.

Zijn trainingen leverden ons dan misschien geen kampioenschap, maar wel heel veel plezier. De spelvormen die hij toepast in de trainingen zijn tot in de jeugdtrainingen terug te vinden en leveren ook daar veel plezier in het korfbalspelletje.

Het spelplezier begon elk jaar meteen al bij aanvang van het seizoen met een origineel trainingsweekend voor de selectie met thema’s als “Wie is de mol?” en “Mario kart”. Deze weekenden haalden het meest fanatieke in de spelers naar boven.

Navraag naar legendarische uitspraken van Mathijs leverde een mooi tweetal:

– Je komt toch niet uit een ei (wie weet nog bij welke gelegenheid dit was?)
– Iedereen betaalt contributie, dus iedereen mag schieten (lijkt mij een mooi motto voor de club).

Dank je wel voor je inzet Mathijs, we gaan je zeker missen, en eigenlijk hopen we je ook na het komend veldseizoen, met Kirsten en Seff nog vaak te zien op of rond het korfbalveld in Haarlem.Geschreven door: Marian (TC)